Безпечні Новорічні свята

НОВОРІЧНІ ТА РІЗДВЯНІ СВЯТА

Незабаром, Новий рік та Різдвяні свята. На Новорічні та Різдвяні свята традиційно встановлюють ялинку. Ялинка приносить багато радостi i дiтям, i дорослим. Але встановлювати ялинку необхідно із додержанням вимог "Правил пожежної безпеки в Україні”.

Насамперед нагадуємо, що ялинку в громадських мiсцях, будинках культури, клубах, школах, дитячих дошкiльних закладах можна встановлювати лише пiсля огляду примiщень працiвниками пожежноi охорони, але не вище другого поверху i при наявностi двох виходiв. Ялинку потрiбно встановити на мiцнiй пiдставцi i загородити стiйким бар’єром. Вiдстань вiд нижнiх гiлок до стiн повинна бути не менше 1 м. У примiщеннi де буде стояти ялинка, має бути не менше двох сертифiкованих вогнегасникiв, а також вовняна ковдра. Якщо вони вiдсутнi, в сусiднiй кiмнатi слiд поставити вiдра i мати вiдповiдний запас води. Iлюмiнацiю здiйснюйте послiдовно увiмкненими лампочками напругою 12-24 вольти через понижуючий трансформатор з дотриманням встановлених правил. Освiтлення лiсовоi красунi потрiбно вмикати перед початком свята з попередньою перевiркою гiрлянд пiд струмом i вимикати вiдразу ж пiсля його закiнчення.

Нині в Україні набули поширення різноманітні побутові піротехнічні вироби, що стали невід’ємним атрибутом будь-якого святкового дійства. Видовищність салютів, постріли ракет, вибухи петард, конфетті, хлопавок, фонтанів іскор та бенгальских свічок подобаються всім, але існує й інший бік медалі цього видовища. Необережне поводження з піротехнічними виробами призводить іноді до досить сумних наслідків, про що свідчать сумні статистичні дані по області і державі.

Ось загальні правила, які необхідно виконувати.

Не можна: - носити піротехнічні іграшки в кишенях; - спалювати їх у багатті; - розбирати вироби і піддавати їх механічним впливам; - працювати з піротехнічними виробами в нетверезому стані; - курити під час роботи з піротехнікою. Інші поради: - зберігайте піротехнічні вироби в недоступному для дітей місці; - не допускайте відкритого вогню в приміщенні, де зберігаються вироби; - розташовуйте їх далі від нагрівальних приладів.

У попереднi роки пiд час святкування Нового року допускалися порушення правил пожежноi безпеки, та на щястя, все обходилося без тяжких наслiдкiв. Але це аж нiяк не дає пiдстав для заспокоєння. Тож необхiдно зробити все для того, щоб свята Нового року та Різдва Христового залишили тiльки прємнi спогади.

Iз святом Вас, шановнi громадяни!

В. о. начальника Кам’янського РС Управління ДСНС України у Черкаській області старший лейтенант служби цивільного захисту М. В. Туренко

Кiлькiсть переглядiв: 362

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.