Повернутися до звичайного режиму

ДО 25-РІЧЧЯ УТВОРЕННЯ НАРОДНОГО РУХУ УКРАЇНИ

/Files/images/ruh1.jpeg Школярі продовжують ознайомлюватися із діяльністю НРУ в Кам’янці та в усій Україні. Цього разу до музею О.С.Пушкіна та П.І.Чайковського (тут, власне, і проводяться тематичні заняття) завітали учні Кам’янського еколого-економічного ліцею. Захід був традиційним, без інновацій. Ведучий (Олександр Мушта) розповів про причини заснування НРУ, його розвиток й суспільно-політичну діяльність, назвав найбільші акції й маніфестації, організовані НРУ та ін. Звичайно, великий наголос робився на складнощах умовах роботи НРУ та його представників, оскільки їм доводилося боротися із пережитками радянського тоталітаризму.

Характеристику громадсько-політичної діяльності Кам’янського осередку НРУ розказав його тодішній і нинішній очільник О.В.Нестерчук. він згадав, що приводом до утворення “Руху” в нашому місті стали вибори до Верховної Ради України у березні 1990 р. Згодом, Олександр Васильович зареєстрував осередок НРУ в Кам’янці й розпочав разом із побратимами (Ігорем Моцою, Віктором Кужелем, Миколою Андрущенком та ін.) проводити суспільну політичну діяльність. І хоча, проведених тут акцій було небагато і вони були мало чисельними, для консервативного, просякнутого комуністичною пропагандою міста, це було ковтком свіжого повітря, особливо напередодні проголошення Незалежності України. НРУ був найпомітнішою суспільно-політичною фігурою в період розгортання боротьби за Самостійність держави. Самостійність, яку зараз мужньо боронять тисячі наших воїнів-патріотів. Довгий час ми не розуміли справжню цінність нашої перемоги у 1991 р., однак зараз, впевнений, ситуація кардинально змінилась.

Ми маємо пам’ятати імена всіх тих, хто віддано служив на благо нашої Батьківщини. НРУ, його представники посідають у цій когорті патріотів визначні місця. Тож, слава борцям, слава захисникам, слава Україні!

/Files/images/ruh2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 286

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.