ОБЛАСНА СЕРПНЕВА КОНФЕРЕНЦІЯ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ

27 серпня 2014 року відбулася традиційна конференція працівників освіти і науки області. Секційні засідання відбулися з 10 до 12 години на базі Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №17 і пленарне засідання з 13 до 15 години - у приміщенні обласного Будинку вчителя.
На конференцію запрошені голови районних рад, заступники голів районних державних адміністрацій, міських голів, керівники органів управління освітою, завідувачі методичних кабінетів, голови районних, міських організацій Профспілки працівників освіти і науки України, керівники професійно-технічних, вищих навчальних закладів, педагогічні працівники, представники громадськості, засоби масової інформації.

У пленарному засіданні серпневої конференції взяли участь голова обласної державної адміністрації Юрій Олегович Ткаченко, голова обласної ради Валентина Михайлівна Коваленко, заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Володимирович Коваль.
На пленарне засідання конференції виносилось питання «Про підсумки розвитку освітньої галузі області у 2013/2014 навчальному році та завдання на 2014/2015 навчальний рік».
У своєму виступі Юрій Олегович Ткаченко зупинився на питаннях розвитку освіти області. Зокрема, забезпечення належних умов праці педагогічних працівників, забезпечення житлом. Очільник області звернувся до керівників міст, сіл та районів із проханням віднайти можливості для купівлі педагогічним працівникам хоча б однієї квартири в кожному регіоні.
– Учитель, особливо молодий, піде працювати в школу, зокрема і в сільську, тоді, коли йому будуть створені належні умови, передусім надано житло! – сказав він. – Тож я прошу керівників районів і міст використати всі можливості для забезпечення педагогів житлом. Якщо кожен голова райдержадміністрації, міський чи сільський голова в цьому році відшукає в бюджеті кошти на купівлю хоча б однієї квартири для забезпечення житлом педагогічного працівника – це вже буде велике досягнення!
Так, за словами голови ОДА, упродовж цього навчального року свої житлові умови поліпшили всього 5 освітянських родин: три педагоги отримали житло, ще двоє – пільгові молодіжні кредити на ремонти, реконструкцію та добудову житла.
Велику увагу Юрій Олегович приділив питанню реалізації програми «Шкільний автобус». Він відмітив, що підвіз учнів до місць навчання забезпечується 168 шкільними автобусами, з них 58 придбано за кошти місцевих бюджетів, 2 - зі спеціального фонду за проектом „Рівний доступ до якісної освіти в Україні”. 23 серпня у рамках святкування Дня Державного Прапора та 22-ї річниці Незалежності України ключі від нових шкільних автобусів отримали голови Монастирищенської і Шполянської райдержадміністрацій.
За словами Юрія Олеговича важливим є питання щодо спрямування виховної роботи в школі на формування поваги та любові до своєї Батьківщини, шани до державної символіки, ритуалів суверенної України. Адміністрація пропонує на базі Черкаської ЗОШ І-ІІІ ступенів №6 створити Козацький ліцей, всі визначні заходи в навчальних закладах розпочинати з підняття державного прапору України, на постійній основі започаткувати в школах факультатив «Шевченкознавство».
Голова обласної державної адміністрації зосередив увагу на вирішенні проблеми допомоги військовим в зоні АТО. Він відмітив, що на допомогу військовим направлено більше 500 тис. грн..
Також Юрій Олегович Ткаченко представив нового директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерія Вікторовича Данилевського.
– Мабуть, уперше в області конкурс на цю посаду проводився прозоро, за участі громадськості, у тому числі, й політичних сил, – зазначив керівник області. – Валерій Вікторович переміг практично за всіма показниками конкурсу.

/Files/images/сгп.jpgКерівник області також вручив ряду працівників Почесні грамоти облдержадміністрації, а саме:
· Валентині Іванівні Ситник, завідувачу центру розвитку дитини «Берізка» смт Шрамківка Драбівського району;
· Ганні Петрівні Соколовій, учителю української мови і літератури Кам’янського еколого-економічного ліцею Кам’янської районної ради;
· Ніні Петрівні Шахрай, директору Легедзинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Тальнівської районної ради.

На конференції також виступила голова обласної ради Валентина Михайлівна Коваленко.
Привітавши освітян з наступаючим новим навчальним роком, що розпочнеться у важкій соціально-економічній ситуації, спричиненій війною на українсько-російському кордоні та в східних областях, Валентина Михайлівна зазначила, що депутатський корпус області завжди з увагою ставився до вирішення проблем галузі. Підтвердженням цього є десятки діючих профільних програм, прийнятих сесією обласної ради. Завдяки підтримці держави та органів місцевого самоврядування на Черкащині щороку зміцнюється матеріально-навчальна база установ. Продовжується комп’ютеризація навчального процесу, застосовується новітнє обладнання, впроваджуються інноваційні форми навчання тощо.
Валентина Коваленко наголосила, що обласна влада і надалі буде направляти необхідні кошти, щоб освітня галузь не виживала, а розвивалася.

Кiлькiсть переглядiв: 259

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.