ВЕЛИКИЙ БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ КАМЕРНОГО АНСАМБЛЮ КАМ’ЯНСЬКОГО ЗАПОВІДНИКА

/Files/images/koncert.jpgНапередодні Міжнародного дня музеїв, в історичному музеї Кам’янського державного історико-культурного заповідника був проведений яскравий концерт камерного ансамблю. Спочатку, цей захід розглядався як благодійна акція в підтримку Збройних Сил України, однак недавні, на жаль неприємні, новини, змінили вивіску цього урочистого дійства. Стало відомо, що під час протистоянь у м.Слов’янськ було поранено солдата-десантника, кам’янчанина Антона Магльованого. Зважаючи на ці обставини, благодійний концерт був повністю присвячений нашому краянину і всі зібрані кошти направлялися лише одному адресату. Однак, при цьому, не відкидалась й тематика музейного свята. Отже, це був благодійний концерт, присвячений А.Магльованому, приурочений Міжнародному дню музеїв.
Концертна програма складала 14 музичних композицій. Це були твори різних авторів, різних жанрів, написаних в різні епохи. Мистецькі дітища М.Скорика, П.Чайковського, А.Вівальді, С.Вакарчука, К.Дженкінса та ін. – все це слухали гості святково-меморіального заходу, яких цього разу було дуже багато. Попри своє сукупне різноманіття, концерт, звичайно, був поставлений і звучав як єдине ціле. Єдине, логічне, послідовне ціле, від якого випромінювало хвилі трагічних, романтичних, життєдайних емоцій. Багато в чому цілісності процесу сприяли цікаві історії перед деякими музичними номерами, які розповідала як завжди неперевершена Таміла Чупак.
Плакали й раділи скрипки, звучав насичено рояль, співали віолончельні “нитки”, буяло світло і печаль. Чарівні мелодії, які лунали в переповненому залі, навіювали позитивні, жалісливі, натхненні почуття, котрі з’являються лише в хвилини великого мистецького задоволення. Велична аура культурної насолоди – саме це тривало впродовж 1,5 год концертної програми. Слів бракує, лише аплодисменти, можуть сказати про такі моменти.
Виступ камерного ансамблю почергово “розбивали” інші музичні номери. Тричі співала пісні Таміла Чупак, на слова трьох різних поетів, які перебували в залі: О.Шпирко, К.Вербівської та І.Дубініна. Останні двоє прочитали гостям декілька своїх поетичних надбань. Крім цього, ще дві пісні прозвучали у виконанні О.Жиленко та Т.Даниленко. Також, юний піаніст А.Пугач виконав на роялі вальс Хачатуряна. Всі ці музичні вставки, окрім свого яскравого творчого багатства, носили й суто практичні цілі – невеличкий перепочинок для представників мистецького пінтету заповідника.
Опісля концерту, з вітальним словом до гостей, артистів, музейчиків виступили очільник Кам’янського державного історико-культурного заповідника Г.М.Таран та голова Кам’янської районної ради С.А.Морозов. Вони поздоровили музейних працівників з їхнім святом, побажали всіх гараздів й благ, висловили слова підтримки пораненому А.Магльованому. Головний мотив їхніх виступів – мир і злагода великої єдиної української родини.
Камерний ансамбль заповідника (керівник, скрипка, Тетяна Іванівна Голуб, скрипка – Тетяна Володимирівна Джулай, скрипка – Наталія Олегівна Пугач, рояль – Таміла Петрівна Чупак, віолончель – Ольга Олександрівна Замогильна) зробив справжній великий музичний подарунок для кам’янчан і гостей музею. І якщо наш район розглядати як велику дорогоцінну корону, камерний ансамбль зайняв би в ній місце одного із найяскравіших діамантів. Дякуємо, за те, що Ви в нас є. З професійним святом, шановні представники музейної справи! Слава музейчикам, слава музикам, слава Україні!!!

P.S. В результаті благодійної акції, було зібрано 3672 грн. Ще 11200 грн зібрали підприємці Кам’янського району. Всі ці кошти вже в ці дні будуть перераховані на особистий рахунок Антона Магльованого. Одужуй, юначе. Дякуємо за мужність і відвагу!

Кiлькiсть переглядiв: 358

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.