Повернутися до звичайного режиму

Всеукраїнський науково-практичний семінар

/Files/images/DSCF7971.JPG.jpgПерша міська гімназія м.Черкас, Асоційована школа Юнеско є постійно діючим науковим центром. Це експериментальний навчальний заклад Всеукраїнського рівня, а також школа-лабораторія Інституту педагогіки НАПН України. Відповідно до наказу МОН України від 13.05.2010 №406 «Про проведення дослідно-експериментальної роботи на базі Першої міської гімназії Черкаської міської ради Черкаської області» проводиться педагогічне дослідження з теми «Організаційно-педагогічні умови інноваційного розвитку загальноосвітнього навчального закладу» (2010-2014р.р.). Науковий керівник педагогічного експерименту – В.Г.Редько., кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач лабораторії навчання іноземних мов Інституту педагогіки НАПН України; координує дослідження лабораторія педагогічних інновацій Інституту (завідувач Д.О. Пузіков, кандидат педагогічних наук ).
24 квітня 2014 року на базі гімназії проведено Всеукраїнський науково-практичний семінар з теми «Організаційно-педагогічні умови інноваційного розвитку загальноосвітнього навчального закладу». З метою якісної підготовки до проведення семінару було створено організаційний комітет в складі М. Л. Бакланової, кандидата педагогічних наук, директора Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради; І.А.Косенкової, завідувача міського методичного кабінету установ освіти; Г.А.Назаренко, кандидата педагогічних наук, старшого наукового співробітника, проректора з наукової роботи Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників; С.І.Саєнка, директора гімназії, та Н.В.Ананьєвої, кандидата педагогічних наук, заступника директора гімназії.
Відкрив семінар та познайомив присутніх з навчальним закладом як полілінгвістичною гімназією директор гімназії С.І.Саєнко. Присутні з цікавістю переглянули DVD фільм про дослідно-експериментальну роботу Першої міської гімназії м. Черкас. М.Л.Бакланова виступила з доповіддю з теми «Застосування ІКТ для інноваційного розвитку навчального закладу». Г.А. Назаренко акцентувала увагу на важливості інноваційної діяльності сучасного навчального закладу як чинника підвищення якості освіти. Н.В.Ананьєва виступила з мультимедійною презентацією про хід і результати дослідно-експериментальної роботи з теми «Організаційно - педагогічні умови інноваційного розвитку загальноосвітнього навчального закладу» (2010-2014рр.). Темою доповіді В.Г.Редька стала «Компетентнісна парадигма навчання іншомовного спілкування у сучасній середній школі: лінгводидактичний аспект». Як науковий керівник педагогічного дослідження гімназії він також приділив увагу очікуваним результатам та ефективності експериментальної діяльності. У своєму виступі Д.О.Пузіков зупинився на важливих аспектах дослідно-експериментальної роботи гімназії, зокрема на інваріантних компонентах моделі оцінювання інноваційного розвитку загальноосвітнього навчального закладу.
Цікавою була і практична частина семінару. Учасники семінару мали змогу відвідати вернісаж відкритих уроків з різних предметів. Серед учителів, які проводили уроки, були Силенко В.А., заслужений учитель України, Т.Г. Мокрушина, заслужений учитель України, В.І.Береславська, заслужений учитель України, та ціла група вчителів-методистів. Особливий інтерес присутніх викликав захист білінгвальних мультимедійних проектів гімназистів, які представили Україну та різні країни світу українською, російською, англійською, французькою та німецькою мовами. Після екскурсії по гімназії було підбито підсумки семінару та сплановано заходи з метою поширення досвіду роботи полі лінгвістичного навчального закладу.
В роботі семінару взяв участь директор Кам'янського еколого-економічного ліцею О.А.Чумаченко.

Кiлькiсть переглядiв: 360

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.