Голобородий Сергій здобув ІІІ місце на IV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології

/Files/images/СГ14.jpgУчень 11 класу Кам'янського еколого-економічного ліцею Кам'янської районної ради Черкаської області Голобородий Сергій здобув ІІІ місце на IV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології (вчитель Ювшин Л.В.)

В Івано-Франківську відбувся IV етап IV Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології. 28 квітня урочисто відкрився ІV етап ІV Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології.
Змагання тривали до 1 квітня на базі Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості. Для участі в них прибули 69 школярів 10 та 11-х класів із 24 областей України і м. Києва.
Журі олімпіади з екології представлене фахівцями з різних регіонів України – науковцями Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Міністерства екології та природних ресурсів України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та інших провідних вищих навчальних закладів України.
На відкритті олімпіади юних інтелектуалів привітав директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Дерев’янко:
– Ми вдячні Міністерству освіти і науки, що нам довірили таку високу честь – приймати найрозумніших екологів країни. Важливо те, що сюди приїхали учні з усіх областей, а це найкраще підтвердження того, що наша держава єдина і сильна.
– Екологічна олімпіада – це не лише пропагування екологічних знань, адже широта тем екологічних проектів, над якими ви працювали, свідчить про небайдужість до проблем планети в цілому, – звернулася до учасників олімпіади Світлана Мистюк, представник Міністерства освіти і науки України, завідувач сектора відділу по роботі з обдарованою молоддю та проведення масових заходів відділення змісту позашкільної освіти та виховної роботи Інституту інноваційних технологій і змісту освіти.
Школярів привітали також Сергій Адамович, секретар комісії з питань освіти і науки Івано-Франківської обласної ради; Володимир Безруков, голова журі олімпіади, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Приємні хвилини гостям подарували виступи художніх колективів навчальних закладів області.
Програма олімпіади досить насичена. Вона передбачає два тури – теоретичний та практичний, останній включає захист і презентацію реальних екологічних проектів. За результатами змагань буде оголошено та нагороджено переможців, визначено претендентів на участь у Міжнародній олімпіаді.

/Files/images/Серг.jpg1 квітня 2014 року, після нелегких випробувань та розумової напруги гості Прикарпаття – юні екологи, учасники IV етапу IV Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології дізналися імена переможців.
Цього року для участі в олімпіаді з екології прибули 69 школярів 10-х та 11-х класів із 24 областей України та міста Києва.
Учні продемонстрували свої знання у теоретичному турі, що передбачав виконання тестів і відкритих завдань у формі аналізу відеоряду. У практичному турі вони презентували та захищали самостійно виконані екологічні проекти. Школярі також відвідали ДП «Лісівничо-екологічний просвітницький центр» в урочищі Діброва (с. Підгір’я Богородчанського району).
Урочисте закриття IV етапу IV Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології відбулося в актовій залі Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості.
З вітальним словом до присутніх звернувся голова журі олімпіади Володимир Безруков, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Він оцінив високий рівень знань учасників, подякував колегам та організаторам за плідну співпрацю, завдяки якій вдалося провести олімпіаду на належному рівні.
Представник Міністерства освіти і науки України, Світлана Мистюк, завідувач сектору відділу по роботі з обдарованою молоддю та проведення масових заходів відділення змісту позашкільної освіти та виховної роботи Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, оголосила спільне рішення оргкомітету і журі олімпіади, привітала дітей з перемогою та побажала всім учасникам нових здобутків і звершень.
Іван Будзак, заступник начальника управління освіти і науки департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації відзначив цікавий формат практичного туру олімпіади, його демократичність, прозорість, що дає школярам можливість спілкуватися з колегами, аргументовано висловлювати свої думки і переконання.
Вручаючи дипломи переможцям, директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації Сергій Дерев’янко наголосив на великому зацікавлені школярів екологічними проблемами.
– Сподіваємося, ваші проекти сприятимуть тому, що наша країна стане заможнішою, а планета – чистішою, – звернувся до учнів Сергій Дерев’янко. – Ми запрошуємо учасників на навчання до прикарпатських вищих навчальних закладів, де є дуже добра наукова школа.
Варто зазначити, що цьогоріч команда з Івано-Франківщини виборола 3 третіх місця.
На згадку про олімпіаду всі учні отримали пам’ятні подарунки. Окрім того, нагороди в номінації «За мужність» отримали школярі, що змагалися у IV етапі двох Всеукраїнських олімпіад. За «оригінальність підходу та вишуканість костюму» була відзначена учениця з Житомирської області, яка виступила на презентації у повному національному строю свого регіону.
Після нагородження було оголошено склад команди України, що братиме участь у тренувальних зборах до Міжнародної олімпіади 2014 року з екології, яка відбудеться в м. Стамбул у Туреччині. До неї ввійшли двоє переможців з Волинської та Чернівецької областей.
Ще одним подарунком для гостей стали виступи професійних артистів та художніх колективів навчальних закладів області.
Кубок олімпіади було передано Рівненській області, що наступного року прийматиме учасників IV етапу V Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології.

Кiлькiсть переглядiв: 328

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.