КАМ’ЯНСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРЕДСТАВЛЕНА ВИСТАВКА СВІТЛИН ЮНИХ ФОТОМАЙСТРІВ

28 березня 2014 р. в Картинній галереї Кам’янського державного історико-культурного заповідника відбулася презентація фотовиставки молодих авторів Кам’янського району. Нова виставка була представлена з ініціативи громадського волонтера Антона Юрченка, вчительки ЗОШ № 1 Євгенії Олексенко при підтримці відділу молоді й спорту райдержадміністрації та Кам’янського державного історико-культурного заповідника.
В експозиції представлені роботи 8 фотохудожників: Богдана Коваленка, Богдана Коваля, Віталіни Сірої, Олесі Табурець, Тетяни Павліченко, Євгенії Олексенко, Юлії Тягловської (учениці 11 класу Кам’янського еколого-економічного ліцею), Олександра Юрика.

/Files/images/фотографи.jpgКожен з авторів з дитинства мав прагнення до творчого заняття, по-різному формувався і їх досвід, але на теперішній час – це справжні художники, що бачать навколо себе цікавий, неповторний навколишній світ. Природа, друзі, діти, тварини – все це показано в особливому ракурсі, щоб передати навколишні миті буття.
Під час презентації кожен з авторів представив глядачам свої роботи, поділився враженнями від заняття фотографією тощо. До речі, серед учасників презентації один із авторів має уже вагоме фото-досягнення: Олеся Табурець у 2013 р. у Києві зайняла ІІ місце на Всеукраїнському фотоконкурсі “Молоді обдарування України” у номінації “Продукція молодих”. Все це свідчить про неабиякий потенціал наших юних авторів.
В проміжках між виступами ведучих лунали музичні паузи і на цей раз не від традиційного в таких випадках камерного ансамблю Кам’янського заповідника, а від творчо обдарованої музичної молоді. Численні гості, які зібралися у Великій залі Картинної галереї слухали гру роялю та мелодії електрогітари у виконанні юних кам’янчан.
До молодих фотохудожників звернувся й визначний, досвідчений майстер глянцевих й матових світлин – Григорій Юрик, котрий дав своїм юним колегам базові поради, поділився досвідом та наголосив, що головне у цьому мистецтві почувати себе розкуто й вільно, не сковуватись й цілеспрямовано досягати поставлених мистецьких цілей.
Слово мали також голова Кам’янської РО ВО “Свобода” Сергій Воронов, голова Кам’янської Районної ради Сергій Морозов, директор Кам’янського державного історико-культурного заповідника Галина Таран та ін. Всі вони зичили молодим майстрам натхнення, творчих звершень, невичерпної енергетики й досягнення нових мистецьких вершин.
Наприкінці заходу, молодих фотохудожників нагородили заохочувальними подарунками та солодощами. Це стало їх першим мистецьким визнанням. Сподіваємось, що далі буде… Як бачимо, Кам’янка та населені пункти району продовжують дарувати нові плеяди митців, творців та ентузіастів, котрі збагачують рідний край значущою культурною спадщиною, яка навіки залишить вагомий слід в історії нашої Батьківщини.
Запрошуємо всіх бажаючих до Великого залу Картинної галереї, де протягом 2 місяців експонуватиметься світлини юних фототворців.

/Files/images/ют.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 284

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.