Відбувся вечір пам’яті Григорія Білоуса

/Files/images/64370251.jpg27 грудня 2012 р. виповнюється рік, як немає серед живих Григорія Павловича Білоуса. У музеї О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського відбувся вечір пам’яті письменника, життя і творчість якого тісно пов’язані із Кам’янкою. Григорій Павлович 8 років (з 1971 по 1979 рр.) прожив у нашому місті. Тут він знайшов особисте щастя, тут народилися його діти, а кам’янський період творчості виявився надзвичайно плідним. У Кам’янці Г.П.Білоус написав книгу прози "Рудоман”, поему "Вогонь у камені”, присвячену Григорію Сковороді та кілька десятків віршів.

З 1999 по 2010 рр. Григорій Павлович очолював Черкаську обласну організацію Національної Спілки письменників України. Зв’язків із Кам’янкою він не поривав до останніх днів свого життя. Приїздив на запрошення друзів та Кам’янського державного історико-культурного заповідника. Любив виступати перед кам’янчанами у невеликому затишному залі музею О.С.Пушкіна та П.І.Чайковського.

На вечорі пам’яті прозвучали спогади друзів покійного – В.О.Бабка та М.Ф.Борисенка. Затамувавши подих, глядачі прослухали у виконанні учнів Кам’янського еколого-економічного ліцею "Камелія” поетично-музичну композицію, до якої увійшли різнобарвні поезії Г.Білоуса. Також, на вечорі прозвучали пісні на слова Г.Білоуса "Синій день” та "Ночували трепети під твоїми віями”, у виконанні завідувача літературно-меморіального музею О.С.Пушкіна та П.І.Чайковського, композитора Таміли Петрівни Чупак.

Пам’ять про поета назавжди залишиться у серцях людей та у книгах Г.П.Білоуса:

Все поглинає Лета
лиш слово не вмира.
Безсмертя у поета
на кінчику пера.

Кiлькiсть переглядiв: 472

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.