Нові можливості нової школи

22 квітня на базі гімназії №9 відбувся семінар на тему «Нові можливості нової школи». До заходу долучились директори 29 навчальних закладів, які беруть участь в обласній програмі «Інноваційні школи Черкащини», брав участь в ньому і директор ліцею "Камелія" Олег Чумаченко.

Гостями такої зустрічі стали заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава, начальник управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Валерій Данилевський, заступниця начальника управління Оксана Сімушіна, ректор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна. Організатори семінару – управління освіти і науки Черкаської ОДА та ЧОІПОПП.

Учасники заходу ознайомилися з освітнім середовищем гімназії, відвідали інноваційну STEM-лабораторію, кабінети географії, фізики, математики, познайомилися з кадетами й паняночками, оглянули можливості робототехніки тощо.

Також обговорили два основні питання зустрічі: підведення підсумків реалізації програми «Інноваційні школи Черкащини» та презентація проєкту «Безпечна та ефективна школа».

Керівник проєкту «Курс: освіта» Юрій Зайцев презентував присутнім проєкт системи безпеки для шкіл. Цей комплекс уже встановили й випробовують в гімназії. На вході спеціальне обладнання здійснюватиме контроль за тим, хто входить до приміщення гімназії. Воно здатне розпізнавати обличчя, вимірювати температуру тіла, слідкувати за наявністю маски, фіксувати час входу та виходу із навчального закладу. Такі функції особливо необхідні в період пандемії. Ця система також має можливість працювати зі зручними електронними журналами тощо.

/Files/images/9g1.jpg /Files/images/9g.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 125

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.