Свято останнього дзвоника

Дорогі учні, шановні вчителі, батьки, гості! Сьогодні у нас свято – День останнього дзвоника. Традиційно щороку він сповіщає про закінчення занять у ліцеї та про початок прекрасної пори для всіх учнів – літніх канікул. Країна Знань перегортає ще одну сторінку нашого освітянського літопису.

Які ж у нас події стали основними в минулому навчальному році? В рамках програми «Інноваційні школи Черкащини» колективом ліцею успішно проведено звіт перед громадськістю міста «15 років успіху та розвитку»!

Завдяки даній обласній програмі Кам’янський еколого-економічний ліцей отримав лінгафонний кабінет. Кабінет надає розширені функції управління мультимедійними ресурсами для забезпечення процесу навчання сучасними методами у інтерактивному середовищі.

Указом Президента України учителю економіки та правознавства Гетьман Людмилі Іванівні присвоєно почесне звання «Заслужений працівник освіти України»

За наслідками проведення ХХІV обласної виставки "Інноваційний пошук освітян Черкащини" педагоги ліцею матеріали яких визнані кращими отримають Дипломи управління освіти і науки Черкаської ОДА. Нагороджені Ходоровська Стелла Іванівна і Гончарик Ольга Филимонівна за методичний посібник „Функція в сучасній шкільній математичній освіті“ .

У рамках виставки "Інноваційний пошук освітян Черкащини – 2019" відбувся конкурс на кращу серію цифрових ресурсів. Маємо два перші місця. Їх здобули учитель інформатики Чумаченко Олег Анатолійович за серію цифрових ресурсів із теми «Використання технологій HTML, CSS, JаvаScript» та учителі математики Чумаченко Вікторія Станіславівна, Ходоровська Стелла Іванівна, Гончарик Ольга Филимонівна за серію цифрових ресурсів із теми «Многокутники. Площі многокутників».

З якими ж успіхами ми підійшли до завершення навчального року? 2018-2019 навчальний рік закінчило 79 учнів нашого ліцею, а востаннє сьогодні почують шкільний дзвоник 21 випускник 11-х класів. Підсумувати остаточно успішність ми не можемо, адже учні будуть проходити навчальну практику, екскурсії, а випускники вже зараз здають державну підсумкову атестацію у вигляді ЗНО.

/Files/images/nagoroda.jpgУчні ліцею традиційно беруть активну участь у районних та обласних предметних олімпіадах, конкурсах малої академії наук. Дозвольте назвати переможців цих конкурсів, це одні з кращих учнів ліцею і нашого міста.

Маємо два Дипломи переможців обласних олімпіад від управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації! Геріх Діана, учениця 9-А класу, 3 місце з біології. Іванов Богдан, учень 10-Б класу, 3 місце з інформатики.

На обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт малої академії наук здобуто 9 Дипломів переможців від управління освіти і науки. Ось наші юні академіки: Бондаренко Дарина (друге місце – літературна творчість, друге місце – історичне краєзнавство), Геріх Діана (третє місце – літературна творчість), Дерев’янко Станіслав (друге місце – Фінанси, грошовий обіг і кредит, третє місце – філософія), Іванов Богдан (друге місце – Мультимедійні системи, навчальні та ігрові програми, друге місце – Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології), Приходько Еліна (третє місце – Інтернет технології та Веб дизайн), Стрельцов Олександр (перше місце – Ветеринарія та зоотехнія).

Також учнів ліцею відзначено Грамотами Черкаського обласного центру роботи з обдарованими дітьми учнів за високий рівень підготовки до ІІ етапу конкурсу МАН: Денисенко Андрій, Лук’яненко Олександр, Лозова Анастасія, Стрельцов Олександр, Уманська Вікторія.

А особлива наша гордість – це безперечно перемога Стрельцова Олександра в Києві на ІІІ етапі конкурсу МАН (науковий керівник Забой О.О.). Диплом за третє місце у відділенні екології та аграрних наук Олександру підписано Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич, Президентом Національної академії наук України Борисом Патоном, Президентом Малої академії наук Станіславом Довгим.

Також Дипломом Міністерства освіти і науки України та Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді нагороджено Богдана Іванова, який у фіналі Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт-2019» здобув третє місце!

Дорогі ліцеїсти! Завершується навчальний рік, і я впевнений, що кожен з вас отримав ті знання, на які розраховував, що час який ви провели за шкільною партою не пройшов марно. Щира вдячність вчителям за те, що ви постійно передаєте вихованцям глибокі знання, уміння та навички, педагогічну мудрість і терпіння.

На сцену запрошуються вчителі, які підготували переможців предметних олімпіад і конкурсів МАН. Подяки оголошуються учителю економіки Гетьман Людмилі Іванівні, учителю біології Забой Ользі Олександрівні, учителю історії Родінці Тетяні Миколаївні, учителю української мови і літератури Соколовій Ганні Петрівні, учителю історії Шамраю Олександру Григоровичу, учителю математики Чумаченко Вікторії Станіславівні.

Дорогі діти, шановні вчителі, батьки, гості! Дозвольте мені щиро і сердечно привітати вас з сьогоднішнім святом! Нехай останній дзвоник пролунає в кожному серці радісним настроєм, вірою у завтрашній день, надією життєвих гараздів і успіхів.

Прощавай наш ліцей

Кiлькiсть переглядiв: 414

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.