Тиждень пам’яті Героїв Майдану

/Files/images/ns19.jpgДвадцяті числа лютого вже п'ятий рік поспіль асоціюються в Україні з кривавими подіями на Майдані. Саме в ці дні 2014 р. новітнє покоління Героїв нації поклали життя заради вільного й незалежного розвитку своєї держави. Ці люди вже ввійшли в історію як незламна Небесна Сотня… Кам’янський заповідник ніколи не залишався осторонь цих подій, постійно організовуючи навчально-пізнавальні заходи для учнів шкіл міста і району.

У тиждень пам’яті Героїв Майдану, Кам’янський заповідник разом із старшокласними ліцею організували вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Захід провів завідуючий музеєм О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського Олександр Мушта.

День Героїв Небесної Сотні - пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Цього дня 2014 року під час Єврореволюції на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників. Всього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею». День 20 лютого став переломним у ході подій Революції гідності.

Кiлькiсть переглядiв: 289

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.