Ліцеїсти побували у Кам’янському заповіднику на презентації авторської книги учасника російсько-української війни

/Files/images/licey18.jpgЛіцеїсти побували у Кам’янському заповіднику на презентації авторської книги учасника російсько-української війни

До Дня Збройних Сил України в історичному музеї Кам’янського державного історико-культурного заповідника відбулось відповідне тематичне дійство. До міста завітав гість із Києва, уродженець Прикарпаття, історик, працівник музею Української діаспори, учасник сучасної російсько-української війни Назар Розлуцький. Метою його візиту до заповідника стала презентація книги “Нотатник Мобілізованого”. Ця книга була видрукувана ще у квітні-місяці, однак на запрошення бажаючих Назар здійснює індивідуальні цільові виїзди. За попередньою домовленістю, саме Кам’янка (разом із Черкасами) була визначена його місцем відвідин в день свята Збройних Сил України.

Передувала дійству розповідь про військові дії, реалії на передовій, свої враження від відвідин гарячих точок на Донбасі наших земляків, учасників війни Тетяни Овсієнко та Володимира Козоріза.

В ході власне презентації учні міських шкіл, кам’янчани, працівники музеїв заповідника дізнались історію написання вищеназваної книги, військову кар’єру Назара Розлуцького у 2015 – 2016 рр., що власне і стало основою цього прозового твору, різні цікаві моменти та історії тощо. Автор книги, який особисто натхненно проводив представлення свого творчого дітища, також розповів присутнім про всі витоки і “постскриптуми”, деталі й особливості “нотатника”, зачитав деякі уривки з книги, поділився подальшими творчими і життєвими планами.

Зокрема, присутні довідались, що Назар невдовзі захищатиме кандидатську дисертацію з історії, ім’я його коханої – Злата, саме через неї гармата Назара в артбатальйоні, де він служив, отримала ідентичне ім’я. В армії були і чотирилапі друзі солдатів, про які також було що написати. Також на сторінках книги можна прочитати про “Чака Норріса” та його історію, про “аватарів”, про бойові виїзди та ін.

Присутні на заході люди – діти і дорослі – були вражені експресивною манерою розповіді автора, його барвистими емоціями, особливою манерою розповіді, цікавою запальною оповіддю. Недаремно чимало осіб придбали книги та отримали авторський автограф. Тож рекомендуємо Вам прочитати прозовий твір Назара Розлуцького “Нотатник мобілізованого”. Тут можна дізнатися справжню правду про сучасну російсько-українську війну. Війна, яка ще триває, але надіємось невдовзі завершиться. Перемогою. Ніяк інакше.

Вітаємо, воїни, з Днем Збройних Сил України!

/Files/images/max.jpg

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №408/2018

Про відзначення державними нагородами Україниз нагоди Дня Збройних Сил України

За особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку постановляю:

Нагородити орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня

ШЕВЧЕНКА Максима Олексійовича — лейтенанта

Президент України П.ПОРОШЕНКО

5 грудня 2018 року

Кiлькiсть переглядiв: 443

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.