15-річчя Кам'янського еколого-економічного ліцею «Камелія» і громадський звіт в рамках обласної програми «Інноваційні школи Черкащини»

15-річчя Кам'янського еколого-економічного ліцею «Камелія» і громадський звіт в рамках обласної програми «Інноваційні школи Черкащини» Камелія 2018

Відкриття ліцею в 2003 році стало подією, яка істотно змінила середню школу в нашому місті та Кам’янському районі. За 15 років багато дітей отримали унікальну можливість працювати з прекрасними педагогами в стінах невеликого, але затишного закладу освіти. І результатом цієї спільної роботи стала популярність Камелії, як одного з кращих навчальних закладів Черкащини і України. Згадаємо, як рік за роком ми крокували через терни до зірок.

Розпорядженням Черкаської обласної державної адміністрації від 01.08.2003 року №418 у місті Кам'янці створено еколого-економічний ліцей районної комунальної власності. Інновація розпочалась із назви і структури ліцею, адже більш ніде в Україні ви не знайдете школу з еколого-економічною спеціалізацією.

1 вересня 2003 року за ліцейні парти сіли перші учні чотирьох 9-10 класів, які обрали екологічний та економічний профілі навчання. Встановлено перший комп’ютерний клас, підключений до Інтернету. І вже за перший навчальний рік маємо шість призерів обласного конкурсу МАН, а Бойко Михайло здобув третє місце Всеукраїнського етапу МАН у відділенні технічних наук.

За розпорядженням Кам'янської районної державної адміністрації №178 від 19.07.2004 року ліцею виділено окреме приміщення (колишній корпус початкових класів Кам'янської зош №2). 1 вересня 2004 року вперше в Кам'янському районному будинку культури лунав гімн ліцею і ліцеїсти отримали значки. Музику і слова гімну написала Людмила Попович, а першими виконавцями його були Оксана Дроботенко і Тетяна Кугот. Чорні значки з червоною і зеленою зірками символізували два факультети: економічний і екологічний, а бренд Камелія утворилась з перших літер офіційної назви ліцею.

На той час популярним і престижним був районний конкурс ерудитів і команда ліцею стала його переможцем. Два кольори форми (чорний і червоний) демонструють належність учнів до економічного факультету. В 2005 році відбувся перший ліцейний випуск (40 випускників). Всі дуже старались, і свято дійсно вийшло чудовим і неповторним.

У 2006 році ліцей, як навчальний заклад став переможцем конкурсу "100 кращих шкіл України", а команда учнів ліцею – учасником Всеукраїнського турніру юних економістів.

LK 15R 7.7.2007 встановлено другий комп’ютерний клас, а презентація сайту ліцею була високо оцінена на обласній виставці «Освіта Черкащини» і занесена до каталогу передового педагогічного досвіду.

В 2007-2008 навчальному році в ліцеї проведено обласний семінар директорів гімназій, ліцеїв, колегіумів. Денис Заліський переміг на Всеукраїнському відкритому конкурсі учнівської молоді з інформаційних технологій в номінації програмування. Портрет Дениса занесено на районну дошку пошани. Іванчина Анна стала переможцем Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій Екософт в категорії «Web-розробки»

Влітку 2008 року отримано від Міністерства освіти і науки України сучасний кабінет хімії з інтерактивним мультимедійним комплексом.

2009 рік. Знадобилось цілих 5 років наполегливої праці, щоб знову (після 2004 року) підкорити олімп Малої академії наук України! Штрик Руслана - здобула третє місце Всеукраїнського етапу конкурсу МАН в секції інформаційні, телекомунікаційні системи та лабораторії віддаленого доступу. Попов Ярослав - переможець Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій Екософт в категорії «Web-розробки»

В 2010 році Заховайко Яна - здобула третє місце Всеукраїнського етапу конкурсу МАН у відділенні екології і аграрних наук. Безверха Ірина - переможець Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій Екософт в категорії навчальних програм.

В 2011 році випускники подарували прапор ліцею Камелія (дизайн Світлани Головченко, технології Олени Чумаченко). Чупак Олександр - здобув друге місце економічної всеукраїнської Інтернет-олімпіади і друге місце IV етапу всеукраїнської олімпіади з економіки. Іванченко Ольга – 3 місце на конкурсі МАН, відділення технічних наук. Ходоровська Віолетта - переможець Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій Екософт в категорії «навчальні програми», здобула бронзову медаль Міжнародного конкурсу комп'ютерних проектів INFOMATRIX 2011 (Бухарест) в категорії "програмування" (JavaScript). РЕКОРД, ЯКИЙ НЕМОЖЛИВО ПОБИТИ - 100% випускників: стали переможцями обласних олімпіад і конкурсу МАН; вступили до університетів на державну форму навчання.

15 років успіху та розвитку! 2012 рік приніс шість перемог найвищого гатунку! Чупак Олександр - здобув друге місце всеукраїнської олімпіади з економіки. Майборода Ярослав - третє місце всеукраїнської олімпіади з екології. Ходоровська Віолетта – здобула два 3 місця МАН, секція інформаційні системи відділення технічних наук і секція Інтернет технології та Web дизайн відділення комп'ютерних наук. Голобородий Сергій - 3 місце МАН, відділення екології і аграрних наук. Морозов Олександр - 3 місце МАН, відділення технічних наук. Канюк Тетяна і Рибалка Ірина - переможці Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій Екософт в категорії «Web-розробки». Олександр Чупак в складі збірної команди Черкаської області здобув друге місце на Всеукраїнському турнірі юних економістів. 16 березня 2012 року на базі еколого-економічного ліцею відбувся Всеукраїнський семінар завідувачів кабінетів економіки (методистів) обласних інститутів післядипломної освіти педагогічних працівників.

2013 рік. Майборода Ярослав - ІІІ місце на IV етапі Всеукраїнської олімпіади з екології. Ємець Денис - ІІІ місце на IV етапі Всеукраїнської олімпіади з географії. Ємець Денис - II місце на ІІІ етапі конкурсу МАН в секції соціології. Морозов Олександр - ІІІ місце на ІІІ етапі конкурсу МАН в секції технологічні процеси. Ємець Денис - 2 місце Всеукраїнського конкурсу «Intel-Еко Україна». Морозов Олександр - 3 місце Всеукраїнського конкурсу «Intel-Еко Україна».

2014 рік є лідером по кількості і якості перемог на олімпіадах і конкурсі МАН! Ємець Денис - І місце на ІІІ етапі конкурсу МАН в секції охорони довкілля та раціональне природокористування. Морозов Олександр - ІІ місце на ІІІ етапі конкурсу МАН в секції мікроекономіки та макроекономіки та ІІІ місце на ІІІ етапі конкурсу МАН в секції технологічні процеси та перспективні технології. Голобородий Сергій - ІІІ місце на IV етапі Всеукраїнської олімпіади з екології та ІІІ місце на ІІІ етапі конкурсу МАН в секції агрономії. Лисенко Юлія - ІІІ місце на IV етапі Всеукраїнської олімпіади з економіки.

Випускник ліцею Денис Ємець – стипендіат Президента України! Ліцей проводить обласні семінари для директорів шкіл міста Сміла, та ліцеїв і гімназій Черкаської області.

Ліцей переможець конкурсного відбору учасників цільової обласної програми «Інноваційні школи Черкащини» на період до 2020 року. У світлі освітньої реформи в управлінні освіти і науки представлено модель розвитку ліцею Камелія! Ліцей отримав статус експериментального навчального закладу регіонального рівня.

Кам’янський еколого-економічний ліцей - серед лідерів у рейтингу загальноосвітніх шкіл Черкаської області, що посіли найвищі місця у рейтингу шкіл України за підсумками ЗНО 2017 року! Колектив Кам'янського еколого-економічного ліцею занесено в 2017 році на районну Дошку Пошани «Гордість Кам'янщини» в номінації «Кращий заклад освіти», за вагомий внесок у розбудову сучасної школи, її модернізацію та запровадження новітніх інноваційних технологій. Школи, де проходили мовні табори GoCamps, отримали понад 1700 комп’ютерів. В ліцеї встановлено третій комп’ютерний клас.

Завдяки обласній програмі «Інноваційні школи Черкащини» облаштовано фасад приміщення, та отримано обладнання для кабінетів фізики, біології, хімії. Окремо відзначу важливість цифрової лабораторії Еinstein. Комплекс дозволяє проводити велику кількість різноманітних шкільних дослідів, перетворюючи звичайний комп'ютер, планшет чи смартфон у повноцінну цифрову природничо-наукову лабораторію.

Кулініч Віталій здобув ІІ місце на ІІІ етапі конкурсу МАН в секції мікроекономіки та макроекономіки.

Здобутки Камелії! 7 переможців IV етапу Всеукраїнських предметних олімпіад, 15 переможців ІІІ етапу конкурсу Малої академії наук України, 1 переможець Міжнародного конкурсу комп’ютерних проектів INFOMATRIX, 1 переможець Всеукраїнського турніру юних економістів, 3 переможці Всеукраїнського конкурсу Intel Еко-Україна, 6 переможців Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій Екософт. 101 переможець ІІІ етапу Всеукраїнських предметних олімпіад, 237 переможців ІІ етапу конкурсу Малої академії наук України. Маємо 338 переможців олімпіад і конкурсу МАН обласного рівня!

«Не все те невірне, що тобі незрозуміле», – навчав філософ Григорій Сковорода. Отож, треба іти вперед, до майбутнього, і, можливо, сьогоднішні непосидючі учні відкриють нові світи. Адже йдуть через терни до зірок!

Будем рідну Україну, славить з заходу на схід, а про Кам’янську родину, хай дізнається весь світ!

/Files/images/kameli15.jpg /Files/images/kameli155.jpg /Files/images/kameli115.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 569

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.