Директор працював на семінарі в Ірпінській спеціалізованій загальноосвітній школі №12

Про проведення виїзного семінару до Ірпінської спеціалізованої загальноосвітньої школи №12 з вивченням іноземних мов (школи лінгвістики та духовності) імені З. Алієвої Київської області

23 жовтня 2018 року відповідно до плану роботи комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» та наказу Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації організовано виїзний семінар до Ірпінської спеціалізованої загальноосвітньої школи №12 з вивченням іноземних мов (школи лінгвістики та духовності) імені З. Алієвої Київської області з метою ознайомлення із системою освітньої діяльності вищеозначеного навчального закладу. Автор педагогічної ідеї авторської школи, яка реалізується з 2001 року, директор школи, заслужений працівник освіти України Валентина Сергіївна Антоненко. Дана ідея народилася на основі багаторічних стосунків і контактів між навчальним закладом і посольством Азербайджанської Республіки в Україні.

Учасниками виїзного семінару були директори шкіл-учасниць обласної цільової програми «Інноваційні школи Черкащини» на період до 2020 року», працівники інституту та управління освіти і науки.

Учасники семінару ознайомилися з основними напрямками роботи «Школи лінгвістики та духовності», побували на уроках, де впроваджується науково - педагогічний проект «Інтелект України», ознайомилися з діяльністю учнівської організації «Країна Роксоланія».

Навчальний заклад є учасником експерименту Всеукраїнського рівня з апробації нового державного стандарту початкової загальної освіти Нова Українська Школа, є англомовною школою Кембриджського університету в Україні. У всіх спеціалізованих класах учні вивчають англійську мову поглиблено за підручниками британського видавництва. Наразі вивчаються такі мови як українська, російська, польська, білоруська, англійська, французька, німецька, китайська, японська, арабська, італійська, іспанська, перська.

Основна педагогічна парадигма Авторської школи – розвиток Школи Лінгвістики і Духовності – освітнього комплексу – платформи для здобуття подальшої освіти з широкомасштабним функціонуванням трьох центрів вивчення мов: слов’янських, романо-германських та східних мов. Педколектив школи нагороджений дипломом Міжнародного академічного рейтингу «Золота фортуна» і почесною відзнакою «Трудова слава», численними дипломами Міністерства освіти і науки України, двома Срібними і п'ятьма Золотими медалями за високі творчі досягнення в інноваційному оновленні національної системи освіти, міжнародну співпрацю та розробку і впровадження інноваційних проектів.

У навчальному закладі діють проекти «З Україною в серці», «Школа – толерантне середовище», «Обдарована дитина», «Профільне навчання», «Інноваційні технології», Єдиний інформаційний простір», «Європейський день», «Міжнародна співпраця», «Кадри».

Заступник директора з навчально-виховної роботи закладу Ніна Антонівна Гнедюк ознайомила учасників семінару з роботою початкової школи, що працює за проектом «Інтелект України».

Викладач анлгійської та німецької мов Н.О. Олійник розповіла про реалізацію міжнародних освітніх проектів у процесі вивчення іноземних мов.

Виїзний семінар став невід’ємною ланкою у процесі розвитку освітнього простору Черкаської області.

/Files/images/12s1.jpg /Files/images/12s4.jpg /Files/images/12s2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 387

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.