Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко ознайомився з роботою інноваційних закладів освіти області

Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко ознайомився з роботою інноваційних закладів освіти області

27 вересня у рамках робочого візиту на Черкащину Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко ознайомився з роботою інноваційних закладів освіти області.

Розпочався візит з відвідин Пальмірської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Золотоніської районної ради, де за участі першого заступника голови облдержадміністрації Віталія Коваля, директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрія Кононенка, голови Золотоніської райдержадміністрації Олександра Лісового, голови Золотоніської районної ради Валерія Саранчі, заступника начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Оксани Сімушіної та начальника відділу освіти Золотоніської райдержадміністрації Валентини Денисенко, В'ячеслав Кириленко ознайомився з матеріально-технічною базою школи. Принагідно гості відвідали кабінети початкових класів, кабінет біології, LEGO та поспілкувалися з педагогами й учнями. Також присутні оглянули новозбудовану котельню на альтернативному паливі.

У Золотоніській гімназії ім. С.Д. Скляренка Віце-прем'єр-міністр ознайомився з освітнім простором, робота над створенням якого ведеться у рамках реалізації Концепції «Нова українська школа». Гостям була представлена етнографічна складова освітнього середовища; робота лінгафонної, LEGO- та СТЕМ-лабораторій. Також учасники делегації, до якої ще долучилися міський голова м. Золотоноші Віталій Войцехівський і начальник відділу освіти Золотоніської міської ради Ольга Строкань, поспілкувалися з юними гравцями в шаховому клубі «Гамбіт» та робототехніками команди Zolowizards.

Завершився візит В'ячеслава Кириленка на Черкащину відвідинами Черкаської гімназії № 9 ім. О.М. Луценка, де до супроводу делегації віце-прем'єра долучився голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський та заступник міського голови Черкас Ігор Коломоєць. У закладі Віце-прем'єр-міністр ознайомився з навчально-матеріальною базою, переглянув презентацію інноваційної діяльності закладу, зокрема щодо запровадження інформаційних технологій навчання, національно-патріотичного виховання. Принагідно урядовець поцікавився успіхами учнів кадетських класів та класів паняночок.

В актовому залі гімназії №9 відбулася зустріч з освітянським активом Черкащини.

/Files/images/kir1.jpg /Files/images/kir2.jpg /Files/images/kir3.jpg

Звертаючись до присутніх, В'ячеслав Кириленко наголосив, що реформування освіти є серед пріоритетів діяльності як профільного міністерства, так і Уряду загалом: «Ми повинні підвищувати якість освіти. У нас для цього є блискучі педагоги і педагогічна школа, розумні діти та ресурси в центральному та місцевому бюджетах. Якщо це все сплюсувати, маємо мінімальне право на помилку. Освітня реформа має не тільки галузеве, але й загальнонаціональне значення».

Принагідно віце-прем'єр закликав освітян активно брати участь у процесі освітніх реформацій, адже в цій роботі особливо важливим є відгук учителів, батьків та дітей: «Практично немає такого засідання Кабінету Міністрів України, на якому так чи інакше ми не розглядаємо питання реформи середньої школи, питання Нової української школи: як стартувала реформа, як відбуваються дозакупівлі, що з підручниками, як адаптовуються нові програми, чи є зауваження у педагогів – все це на вищих щаблях порядку денного Кабінету Міністрів України. І так буде і надалі. Тому такі зібрання дуже важливі, щоб знати вашу думку».

Так, працівники галузі мали нагоду отримати відповіді на нагальні питання, серед яких – проблема відтоку молоді для навчання закордоном, інституційний аудит закладів освіти, розмір заробітної плати, ціна на енергоносії,законодавче регулювання дистанційної форми навчання тощо.

У рамках зустрічі Валерій Данилевський доповів про успіхи та перспективи розвитку освітньої галузі області.

Формулюючи стратегічні цілі та напрямки розвитку Черкащини, Юрій Ткаченко наголосив на ключовому значенні освітньої реформи: «Ми маємо зробити все можливе для того, щоб освітня реформа була найефективнішою реформою, що сьогодні змінює нашу країну і змінює нас. Тому Черкащина підтримує ці кроки, а агенти змін в особі освітян готові втілювати їх у життя».

Кiлькiсть переглядiв: 394

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.