Міжнародний фестиваль педагогічних інновацій

/Files/images/ffpp.jpgМіжнародний фестиваль педагогічних інновацій започаткований у 2009 році та проводиться за організаційної підтримки Інституту модернізації змісту освіти, Міністерства освіти і науки України та Інституту проблем виховання НАПН України.

У ході фестивалю традиційно презентуються результати досліджень сучасного змісту освіти, авторські методики, технології, інноваційні методи та форми роботи, моделі навчального та виховного процесів, а також управлінської діяльності.

Цього року для участі у Х Міжнародному Фестивалі педагогічних інновацій надійшло 289 робіт із 17 областей України, а також Латвії та Південної Кореї за номінаціями «Інновації у сфері дошкільної освіти»; «Інновації в організації навчально-виховного процесу в загальноосвітньому та позашкільному навчальних закладах»; «Інновації в управлінні закладами освіти»; «Інновації у неперервному розвитку професійної компетентності педагогічного працівника». Переможцями визнано 52 особи.

20 вересня 2018 року в комунальному навчальному закладі «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» відбулося його відкриття.

З вітальним словом звернулася до присутніх кандидат педагогічних наук, доцент, ректор обласного інституту Наталія Чепурна.

Ректор наголосила, що Фестиваль цього року ювілейний. «Оглядаючись назад - на роки, які пройшов Фестиваль, хочеться подякувати всім за те, що стали його частиною і додали нам сил, натхнення і впевненості працювати далі. Що ця праця стала запорукою бажання багатьох гостей повернутися на Черкаську землю ще раз».

Долучився до привітання Валерій Вікторович Данилевський, начальник управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації, який передав найщиріші вітання всім учасникам освітянського форуму від керівництва місцевої влади і побажав яскравих емоцій і вражень протягом проведення заходу.

В урочистостях взяли участь заступник начальник управління – начальник відділу спеціальної, позашкільної освіти та виховної роботи Черкаської обласної державної адміністрації Оксана Іванівна Сімушіна, дійсний член Національної академії педагогічних наук, директор Інституту проблем виховання НАПН України, доктор психологічних наук, професор Іван Дмитрович Бех; ректор філіалу Міжнародного Інституту Розвитку Інтелекту, професор Пак Сонг Су.

В унісон привітанням звучали художні композиції сучасних пісень, виконаних учнями Черкаської ЗОШ І- ІІІ ступенів №20 Черкаської міської ради.

Наступна частина урочистості викликала шквал оплесків, адже цього року оргкомітет Фестивалю приготував для учасників Фестивалю знаменний подарунок – ювілейні медалі, які були вручені активним його організаторам, зокрема доктору психологічних наук, професору Івану Дмитровичу Беху, начальнику відділу інноваційної діяльності та дослідно-експериментальної роботи Інституту модернізації змісту освіти МОН України, кандидату педагогічних наук, доценту Світлані Володимирівні Кириленко, ректору філіалу Міжнародного Інституту Розвитку Інтелекту, професору Пак Сонг Су; керівнику Латвійського Центру гуманної педагогіки, Лицарю гуманної педагогіки Ірміне Констянтинівній Погребняки; доктору педагогічних наук, проректору з науково-методичної роботи КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Галині Анатоліївні Назаренко.

Також ювілейні відзнаки отримали освітяни, які протягом трьох років були переможцями в номінаціях. Серед них Тетяна Костянтинівна Андрющенко, доктор педагогічних наук, завідувач кафедри професійного розвитку педагогів КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», голова Драбівської районної ради Володимир Дмитрович Дзега.

Також були вручені сертифікати іншим переможцям Х Міжнародного фестивалю педагогічних інновацій.

У перший день проведення надзвичайно цікавим етапом міжнародного форуму стала лекція та тренінг «Інноваційне мислення. Досвід Республіки Корея» професора Пак Сонг Су, ректора філіалу Міжнародного Інституту Розвитку Інтелекту. Він у своєму виступі звернув увагу на важливість розвитку інноваційного мислення та поділився секретами креативного мислення, які надзвичайно зацікавили слухачів.

/Files/images/fpi2018.jpg

В роботі фестивалю взяли участь директори інноваційних шкіл Черкащини (на фото О.М.Ярош, Н.Г.Жуган, О.А.Чумаченко).

Другий день буде насичений не менш важливою роботою, а саме:

Презентація монографії Беха Івана Дмитровича, доктора психологічних наук, професора, дійсного члена НАПН України, директора Інституту проблем виховання «Особистість на шляху до духовних цінностей».

Мастер-клас керівника Латвійського Центру гуманної педагогіки Погребняки Ірміне Констянтинівни з теми «Мы учимся не для школы, а для жизни».

Фестини авторських шкіл України.

Робота майстер-класів.

Презентації моделей авторських шкіл.

Секційні засідання.

Кiлькiсть переглядiв: 412

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.