19 квітня в Києві стартує ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України

19 квітня в Києві стартує ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України. Щорічно понад 100 тисяч учнів готують свої наукові дослідження, і тільки 1136 молодих дослідників після першого (районного) і другого (обласного) етапів потрапили цього року до фіналу.

/Files/images/mman18.jpg

Уперше проведення конкурсу-захисту МАН буде проходити за новою формулою – лише п’ять насичених науково-освітніми і культурно-мистецькими подіями днів, під час яких учасники конкурсних перегонів від усіх дванадцяти відділень візьмуть участь у багатьох інтелектуальних випробуваннях та непересічних подіях.

Урочисте відкриття конкурсу відбудеться 19 квітня під гостинним дахом Центру культури і мистецтв Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

21 квітня написання контрольних робіт у кожній секції відбудеться в аудиторіях Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Під час очікування результатів рецензування і написання контрольних робіт учні матимуть змогу відвідати лекції та майстер-класи в актовій залі вишу.

Неділя, 22 квітня, – квінтесенція фіналу конкурсу-захисту: цього дня проходитиме захист науково-дослідницьких робіт. Найбільше досліджень на третьому етапі буде презентовано в секціях «Українська мова» (25), «Англійська мова», «Зарубіжна література» і «Математика» (24). 32 учні МАН будуть захищати свої роботи у двох, а один юний дослідник – одразу в трьох секціях. Рекордсменом року можна вважати Павла Нагорного з Чернігівщини, який зміг дійти до фіналу і буде презентувати свої дослідження одночасно у п’яти секціях.

Доречно зазначити і про дві нові секції, започатковані у 2018 році – це «Польська мова» і «Кримськотатарська гуманітаристика». Якщо молоді мовознавці піднімають свій рівень володіння мовою західного партнера України, то вивчення історії, культури, мови і мистецтва корінного народу нашої країни – кримських татар – доступно для школярів з Криму і материкової частини України будь-якої національності.

Слід додати, що до складу журі конкурсу залучені одні з найкращих фахівців з кожної наукової сфери, сам захист планується транслювати в онлайн-режимі, а ті нові знання, безцінний досвід і практичні навички, які отримують школярі під час пошукових, експериментальних і аналітичних опрацювань своїх досліджень, обов’язково стануть у пригоді під час реалізації перших стартапів. До речі, голови журі в попередні роки нерідко порівнювали науковий рівень досліджень переможців конкурсу-захисту МАН з гідними бакалаврськими і навіть магістерськими роботами студентів вишів. Така висока оцінка науковців говорить сама за себе.

Урочисте нагородження переможців усіх секцій відбудеться 23 квітня у Міжнародному центрі культури і мистецтв (Жовтневому палаці), розташованому на Алеї Героїв Небесної Сотні. А хто з науковців, митців, державників буде присутній на урочистостях, чим, окрім медалей та дипломів, будуть нагороджувати найкращих і яка феєрична музична програма очікує учасників, педагогів і почесних гостей – нехай залишиться приємним сюрпризом!

Відповіді на очікування довжиною в рік і публічні випробування юних знавців стануть відомими уже за кілька весняних днів. Успіхів вам, фіналісти МАН, бо ви їх варті!

/Files/images/kb18.jpgКам'янський еколого-економічний ліцей на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України представлятимуть Віталій Кулініч і Дарина Бондаренко.

Кулініч Віталій Андрійович

Відділення: економіки

Секція: економічна теорія та історія економічної думки

Теоретичні основи утворення міжнародних економічних об’єднань в умовах транснаціоналізації на прикладі БРІКС

Бондаренко Дарина Андріївна

Відділення – літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства

Секція – літературна творчість

«Подаруй мені, мамо, крила…» (спроба дослідження природи власного асоціативного мислення)

Фінальний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту учнів ‒ членів МАН стартував! Про це оголосив президент Малої академії наук Станіслав Довгий на урочистому відкритті заходу в Центрі культури та мистецтв НТУУ «КПІ».

Учасників особисто вітали Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та інші почесні гості.Зокрема, Прем’єр-міністр зазначив: «Мені надзвичайно приємно сьогодні бути присутнім серед справжньої еліти. Безумовно, ви заслуговуєте всіляких компліментів, але я гордий тим, що точно знаю, як виглядають 1200 справжніх сучасних зірок України».А Лілія Гриневич запропонувала учасникам озирнутися навкруги і познайомитися з тими людьми, що сидять поруч, «щоб поїхати звідси з більшою кількістю знайомств і зв’язків, тому що справжня наука сьогодні глобальна і мережева. Люди разом роблять проекти, черпають одне від одного натхнення, спілкуються...»Запрошений лауреат Нобелівської премії з фізіології і медицини 2011 року Жуль Оффман, виступаючи перед МАНівцями, зазначив, що за часів свого президентства у Французькій академії наук теж прагнув створити молодіжну академію наук, але у нього цього не вийшло: «Для мене це як урок, я беру його від вас і йду з емоціями...». За що отримав шквал оплесків від залу.Окрім того, конкурсантам надійшли вітання від Президента України Петра Порошенка, мера Києва Віталія Кличка, генерального директора ЮНЕСКО Одрі Азуле, Єврокомісара з питань досліджень, науки та інновацій Карлуша Моедаша і багатьох інших.

Тож нехай наступні дні будуть такі ж насичені на емоції та позитивні враження!

/Files/images/man18.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 537

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.