Щодо проведення уроків та виховних заходів у закладах освіти з питань уникнення ураження мінами і вибухонебезпечними предметами

З 12.03 по 17.03 в ліцеї було проведено ряд уроків та виховних заходів з питань уникнення ураження мінами і вибухонебезпечними предметами. На уроках «Основи здоров’я» та «Захист Вітчизни» учні разом з учителями розглянули правила безпеки в разі знаходження вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Учні 9 класів разом з бібліотекарем виготовили інформаційні плакати «Щоб не трапилось біди» та «Тероризм – зло людства». Класні керівники провели виховні бесіди та класні години з учнями з означеної тематики.

Зазвичай, при знаходженні серійних мін, снарядів, гранат дорослі негайно викликають фахівців, які огороджують район і знешкоджують небезпечні знахідки. Інша справа – діти. Природна цікавість спонукає їх до небезпечний експериментів. Діти підкладають боєприпаси у багаття, випробують їх на міцність ударами, намагаються розібрати, приносять додому, у двір, до школи. Тому так важливо пояснити учням наслідки подібних дій, навчити правилам поведінки у таких ситуаціях.

У разі знаходження вибухонебезпечного пристрою ЗАБОРОНЕНО:

- наближатися до предмета;

- пересувати його або брати до рук;

- розряджати, кидати, вдаряти по ньому;

- розпалювати поряд багаття або кидати до нього предмет;

- приносити предмет додому, у табір, до школи.

Практично всі вибухові речовини чутливі до механічних дій і нагрівання. Поводження з ними вимагає граничної уваги і обережності.

Слід пам’ятати, що розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

/Files/images/min1.jpg /Files/images/min2.jpg /Files/images/min3.jpg

До уваги батьків, учнів та вчителів! Інформаційні матеріали щодо вибухонебезпечних предметів

Кiлькiсть переглядiв: 600

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.