Освітяни Черкащини відвідали інноваційний навчальний заклад м. Горішні Плавні

/Files/images/gp17.jpg19 жовтня з метою обміну досвідом делегація освітян Черкащини відвідала Горішньоплавнівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 1 з поглибленим вивченням економіки та права Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області, що працює над проблемою створення інноваційної моделі сучасного навчального закладу, спрямованого на формування всебічно розвиненої особистості шляхом упровадження інформаційно-комунікаційних технологій (фотозвіт pdf).

Участь у поїздці взяли заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Оксана Сімушіна, ректор КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Наталія Чепурна та керівники інноваційних навчальних закладів Черкащини, де реалізується проект «Покращення матеріально-технічної бази інноваційних шкіл Черкащини в рамках Концепції нового освітнього простору», що впроваджується відповідно до спільного проекту Міністерства освіти і науки України та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України із залученням коштів Державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з місцевих бюджетів.

На початку зустрічі гостей з Черкащини привітала завідувач міським методичним кабінетом м. Горішні Плавні Світлана Негода, яка розповіла про стан справ у освітній галузі міста, означила прогресивні методики інноваційної роботи та методичного супроводу.

Директор приймаючої школи Наталія Тягай висвітлила напрямки діяльності навчального закладу, представила напрацювання колективу, познайомила з педагогічними працівниками. За останні 5 років контингент школи збільшився на 200 осіб, наразі тут навчаються 750 учнів. Стратегічне планування управління навчальним закладом здійснюється за напрямки: розвиток освітніх послуг та підвищення якості освіти; створення умов для розвитку творчості кожного учня; створення комфортних умов навчання та перебування у закладі; запровадження інновацій: робототехніка, проектні технології, інформаційні технології, створення інформаційного простору закладу; державно-громадське управління навчальним закладом; формування та розвиток критичного мислення.

У рамках екскурсії навчальним закладом педагоги з Черкащини ознайомилися з роботою 3D кінотеатру з супутниковим телебаченням та системою кондиціонування, де учні мають нагоду поглибити свої знання за допомогою перегляду цікавих відеоматеріалів, долучаються до відео-конференцій в режимі он-лайн тощо.

Історико-етнографічний музей навчального закладу вразив гостей широкою палітрою експонатів, де зібрано витвори мистецтва майстрів зі всієї України.

У кабінеті хімії та біології учасники делегації побачили, як працює 3D принтер та документ-камера. У кабінеті фізики переглянули створений на базі школи навчальний відеоконтент, що є доступними для ознайомлення в мережі Інтернет.

Ще з 2013 року в Горішньоплавнівській школі № 1 введено спецкурс з основ робототехніки, який активно інтегрується у вивчення інших предметів. З того часу юні конструктори навчального закладу неодноразово брали участь у змаганнях різних рівнів та здобували перемоги.

На завершення зустрічі, дякуючи колективу навчального закладу за гостинність, Оксана Сімушіна наголосила на важливості проведення подібних заходів: «Приємно вражені від перебування та спілкування у вашому навчальному закладі. На зустріч з вами приїхали творчі директори Черкащини, які так само як і ви вболівають за справу. Вважаю, що якщо є такі люди, то справа буде розвиватися. Ми завжди відкриті до співпраці та обміну досвідом, що слугуватиме розвитку галузі. Пам’ятайте: ви маєте друзів на Черкащині, які готові з радістю вас вітати у своїх навчальних закладах». Принагідно, на знак вдячності за гостинність господарям школи, було вручено подарунки від освітян Черкащини.

Кiлькiсть переглядiв: 491

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.