Депутати Кам'янської райради підтримали рішення для реалізації програми "Інноваційні школи Черкащини"

/Files/images/Схема1.jpg23 червня о 10.00 директор Кам'янського еколого-економічного ліцею О.А.Чумаченко знайомив депутатів Кам'янської райради з програмою "Інноваційні школи Черкащини" і особливосями її реалізації в ліцеї.

Чому ми в 2003 році створили еколого-економічний ліцей? Економіка – це сьогодення, його актуальні питання та перспективи. Екологія – це погляд у майбутнє про яке треба дбати зараз.

Еколого-економічний ліцей є інноваційним навчальним закладом з дня його створення. Спробуйте погуглити і знайти ще хоча б один ліцей з такими профілями, поглибленим вивченням навчальних предметів, ефективністю навчального процесу, результатами діяльності. Іншого нема… Наш шлях відповідає девізу «Через терни до зірок», а прапор і значок обов’язково мають незакінчену зірку, що символізує першу літеру міста Кам’янка і скорочену назву ліцею та вказує на необхідність кожному випускнику завершити розпочате самостійно.

«Камелія» стала брендом в освіті, як ФІМЛІ чи ПМГ. Наш гімн переспівали десятки солістів і сотні випускників, які успішно складають ЗНО, закінчують престижні університети і займають своє місце на ринку праці в Україні, країнах Європи, США, Канаді. Перемоги на всеукраїнських олімпіадах, конкурсах Малої академії наук, міжнародних інтелектуальних проектах стали основою для історії ліцею, яка щороку поповнюється новими успіхами і досягненнями.

«Камелія» є постійним активним учасником проведення семінарів і конференцій обласного, всеукраїнського і міжнародного рівнів. З нами в Кам’янці працювали: директори навчальних закладів області, завідуючі районними і міськими методичними кабінетами, методисти викладання економіки інститутів України, учасники міжнародної конференції "Лінгвалізація світу" та багато інших.

У 2016 році міністр освіти Лілія Гриневич представила концепцію нової української школи. Середню освіту пропонують поділити на базову (5-9 клас) і профільну (10-12 клас). При цьому профільна освіта – це вже окремі навчальні заклади. У свою чергу в профільній школі будуть два напрямки: академічний і професійне спрямування. В академічних ліцеях перший рік навчання буде перехідним, коли учень ще зможе змінити профіль.

Зараз в еколого-економічному ліцеї навчаються учні 8-11 класів за двома профілями, а плануємо стати багатопрофільним ліцеєм і навчати учнів 9-12 класів.

Для успішної реалізації запланованого, ми постійно пам’ятаємо про чотири складові, якими є:

• Місія та мета інноваційного розвитку ліцею.

• Напрями та об’єкти інноваційного розвитку ліцею.

• Умови, необхідні для інноваційного розвитку.

• Очікувані результати.

Еколого-економічний ліцей з оптимізмом впевнено крокує в майбутнє і зробить все належне для процвітання «Камелії» в світлі реформи нової української школи. Сподіваємось на спільне створення умов для перспективного розвитку інноваційних шкіл Черкаської області, оптимізації процесу впровадження інновацій в освітній процес з урахуванням сучасних світових тенденцій, підвищення ефективності та якості регіональної системи освіти.

Протягом 2016-2017 навчального року в ліцеї навчались 96 учнів з Кам'янки і десяти сіл району. Тобто, ліцей відкритий для всіх, хто бажає отримати якісну освіту. За результатами ЗНО-ДПА-2017 (21 випускник) - українська мова і література: високий рівень (10-12 балів) - 52,38%, достатній (7-9) - 42,86%, середній (6) - 4,76%

За матеріалами ЗНО-ДПА ліцей в 2017 році має двох срібних медалістів - Бондарь Дар'я і Дорошко Денис.

Участь навчального закладу Кам'янського району у проекті Державного фонду регіонального розвитку дасть можливість навчати дітей за допомою надсучасного обладнання (облаштування кабінетів фізики, хімії та біології). А це і якість знань, і конкурентноздатність при всупі до ВНЗ, і найголовніше з таким обладнанням цікаво та ефективно працювати і педагогам і дітям.

Ліцей в цьому ж році має додатково отримати 1,2 млн грн за цією ж програмою інноваційних шкіл.

Презентація - Буклет

Всі присутні 24 депутати Кам'янської райради підтримали рішення для реалізації програми "Інноваційні школи Черкащини". Дякуємо за розуміння!

Кiлькiсть переглядiв: 512

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.