Підготовчі заходи до відкриття інноваційних шкіл здійснюють в області

/Files/images/camellia.jpg Навчальні заклади нового зразка мають розпочати роботу вже восени. Йдеться про інноваційні школи. Нині в них здійснюють ремонтні роботи та невдовзі проводитимуть тендери на закупівлю матеріально-технічного обладнання. Про це зазначили на нараді в ОДА.
Нагадаємо, в межах ухваленої торік обласної програми «Інноваційні школи Черкащини», для участі в проекті за конкурсом обрано 29 шкіл із різних районів та міст нашого регіону (серед них і Кам'янський еколого-економічний ліцей). У цих закладах діти здобуватимуть освіту, користуючись новітніми методиками й технологіями. На цьому наголосив перший заступник очільника області Віталій Коваль. Водночас він закликав керівників на місцях поквапитися з рішеннями щодо забезпечення співфінансування Проекту ДФРР на покращення матеріально-технічної бази інноваційних шкіл Черкащини.– Це зумовить своєчасне оснащення цих закладів, а відтак і готовність до роботи. Зауважу, попередньо з різних бюджетів на оновлення техніки спрямували понад 21 млн грн. Також подали на розгляд Мінрегіону проект облаштування кабінетів фізики, хімії та біології в цих закладах, задля співфінансування з Держфонду регіонального розвитку.
Про реалізацію програми та виконання доручень щодо введення інновацій у загальноосвітніх навчальних закладах області детально поінформував начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський.
Так, на сьогодні в 12 інноваційних школах здійснюють визначені графіками заходи. Приміром, тривають ремонтні роботи в Драбівському НВК, Жашківській спеціалізованій школі № 1, Іваньківській школі Маньківської районної ради, Родниківській школі Уманської районної ради, Золотоніській гімназії та кількох інших.
За словами, обласного освітянина, окремі інноваційні школи будуть забезпечені й коштами з обласного бюджету на засадах співфінансування на придбання сучасних засобів навчання та робототехніки – у межах виконання обласних програм підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2021 року та впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2021 року.
Зауважимо, одним із найголовніших пріоритетів галузі на літній час є ефективна реалізація обласної програми Інноваційні школи Черкащини.
Розпорядженням обласної державної адміністрації від 26.05.2017 № 290 створено обласну комісію з питань контролю за реалізацією обласної цільової програми «Інноваційні школи Черкащини» на період до 2020 року.

Автор : Прес-служба ОДА 21.06.2017 12:14
http://ck-oda.gov.ua/pidhotovchi-zahody-do-vidkryttya-innovatsijnyh-shkil-zdijsnyuyut-v-oblasti/

21 червня о 10.00 директор Кам'янського еколого-економічного ліцею О.А.Чумаченко знайомив депутатів бюджетної комісії Кам'янської райради з програмою "Інноваційні школи Черкащини" і особливосями її реалізації в ліцеї.

Модель інноваційного розвитку Кам’янського еколого-економічного ліцею (презентація в PDF) - (буклет в PDF)

Протягом 2016-2017 навчального року в ліцеї навчались 96 учнів з Кам'янки і десяти сіл району. Тобто, ліцей відкритий для всіх, хто бажає отримати якісну освіту. За результатами ЗНО-ДПА-2017 (21 випускник) - українська мова і література: високий рівень (10-12 балів) - 52,38%, достатній (7-9) - 42,86%, середній (6) - 4,76%

А тим часом перші наші абітурієнти 2017 року успішно склали вступні іспити і стали ліцеїстими. Вітаємо!

/Files/images/абітур17.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 323

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.