Добрі справи екологів

Посади ліс

/Files/images/легені.jpg 21 березня в день весняного рівнодення яке, за традицією, вважається першим днем весни і є символом нового життя та нових починань відзначається Міжнародний день лісу або Всесвітній день захисту лісів.
Проблема збереження лісу та його багатств стоїть сьогодні в ряду найважливіших екологічних завдань для всіх країн світу. В останні роки тенденції, пов'язані із зменшенням площі лісів на Землі, викликають тривогу не тільки в екологів, але й у всього міжнародного співтовариства.
Ми не могли стояти осторонь цієї проблеми, тому вирішили зробити добре діло, допомогти лісівникам, природі і забезпечити собі безпечне майбутнє.
Разом із працівниками лісового господарства ми висіяли горіх чорний, який інтродукують в Тимошівському лісництві. Горіх чорний - це надзвичайно перспективна порода, яку можна культивувати в дібровах замість дуба звичайного, оскільки за своєю продуктивністю і цінністю один одному не поступаються. Головними перевагами цієї породи є висока цінність деревини, відносна швидкорослість. Вік стиглості становить 51 рік, тоді як дуба – 101 рік.
Ми робили це все із задоволенням! І з почуттям гордості, щоб потім можна було сказати:
Яка природа! Кращого нема,
Як річка й поле, лісом оповиті.
І кращого нема нічого в світі,
Коли людина творить це сама!

Зліт учнівських лісництв

/Files/images/Зліт ШЛ.jpg У Черкасах 31 березня відбувся 11-й обласний зліт учнівських лісництв. Участь у заході, який традиційно відбувся на базі Черкаського обласного центру роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради, взяли 12 команд з усієї Черкащини.
За ініціативи Людмили Давиденко, директора КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради», на території закладу було висаджено Алею миру з 15 горобин. Долучилися до посадки усі команди, а також члени журі.

Протягом роботи Зльоту юні лісівники демонстрували виставки-презентації лісівничих досягнень, захищали науково-дослідницькі роботи команд у галузі лісового господарства.
Переможцем цьогорічного Зльоту стала команда "Діброва" Тимошівської ЗОШ ім. Кароля Шимановського (Кам`янський лісгосп), яка виборола гран-прі в складі якої виступала учениця еколого-економічного ліцею Покуль Влада з науково-дослідницькою роботою «Методи вирощування сіянців дуба звичайного в Грушківському лісництві Кам’янського району Черкаської області».
А це означає, що саме ця команда представлятиме Черкащину на Всеукраїнському зльоті шкільних лісництв, що відбудеться у вересні на Житомирщині.

Кiлькiсть переглядiв: 437

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.